History

Η ιστορία μας και το όραμά μας...

• Ξεκινήσαμε τη δεκαετία του ’90 παρακολουθώντας για 17 χρόνια μια Σχολή Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών, που διοργανώθηκε από μια χώρα που είναι παγκοσμίως γνωστή για τις τεράστιες επενδύσεις της στην εκπαίδευση στελεχών.
• Ταυτόχρονα ξεκινήσαμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες στην Ιταλία και την Ελλάδα με την ομάδα συμβούλων, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων «PRsolutions e.g.».

• Κατά την περίοδο από το 2005 έως και σήμερα παρουσιάσαμε εκτενή αρθρογραφία σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, διοργανώσαμε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για στελέχη επιχειρήσεων.

• Το 2012 παρουσιάσαμε δημόσια τα έργα «My name is Teacher» και «Pantopoulos Teaching Project». Η μεγάλη επιτυχία αυτών των έργων κατά το πρώτο έτος λειτουργίας τους τα έκανε γνωστά σε όλη την Ελλάδα.

• Το 2014 το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έθεσε το έργο μας υπό την αιγίδα του και το ενέταξε στις επιστημονικές και ερευνητικές του δραστηριότητες.

Η “Innovatebiz” και το ελληνικό της τμήμα “Institution – The Greek branch of Innovatebiz” είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας σπουδών και επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών της ομάδας μας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας.

• Τον Νοέμβριο του 2019 μας προτάθηκε να παρουσιάσουμε και να υλοποιήσουμε το έργο στην Ολλανδία. Αυτή η συνεργασία προέκυψε μετά από μια σειρά επαφών, καθώς το μέγεθος και ο αντίκτυπος του έργου το έκαναν γνωστό εκτός Ελλάδας, ειδικά λόγω της συνεχούς παρουσίας μας στο χώρο των κοινωνικών δικτύων, όπου πολλά στελέχη επιχειρήσεων και γενικότερα άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, γνώρισαν και εκτίμησαν το έργο μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε εκτός Ελλάδας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτό το έργο για τρεις δεκαετίες, δίνοντάς μας τη δύναμη να είμαστε εδώ σήμερα!

• Η πρόσκληση που δεχθήκαμε μας τιμά, αλλά μας επιφορτίζει επίσης με μεγάλη ευθύνη. Το έργο που πρόκειται να υλοποιήσουμε άπτεται του τομέα της Συμβουλευτικής και έχει τέσσερις άξονες:
1. Εκπαίδευση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στον τομέα της Διδακτικής, χρησιμοποιώντας εργαλεία από διάφορες επιστήμες που έχουμε ενσωματώσει δημιουργικά στον τομέα της εκπαίδευσης.
2. Εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων σε τομείς όπως Μάρκετινγκ, Διαχείριση & Οργάνωση, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Δημόσια Εικόνα και άλλα συναφή επιχειρηματικά αντικείμενα.
3. Εκπαίδευση προσωπικού VIP, καθώς και του ευρύτερου τομέα της ασφάλειας και της πρόληψης.
4. Δημοσίευση εξειδικευμένων άρθρων, καθώς και διεξαγωγή σπουδών στους τομείς των επιστημονικών και επαγγελματικών μας ενδιαφερόντων.

• Μετά την πληθώρα των δράσεων που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο 2020 μέχρι και το Μάρτιο 2021 με εκατοντάδες ωφελουμένων εκπαιδευτικών, εκπαιδευτών, μαθητών και λοιπών εκπαιδευομένων, ο υποστηρικτής Όμιλος του ευρωπαϊκού έργου αποφάσισε τον Απρίλιο του 2021 να δημιουργήσει και να στελεχώσει το ελληνικό τμήμα με την επωνυμία “Institution – The Greek branch of Innovatebiz”, προκειμένου να διευρύνει τις δράσεις αυτές και να διευκολύνει τη διαχείρισή τους στο μέλλον. Η ομάδα του έργου στην Ελλάδα -έχοντας επίγνωση της τιμής και της ευθύνης- αναλαμβάνει τη δέσμευση για παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με έντονα καινοτόμα χαρακτηριστικά, αντάξια της στήριξης και των προσδοκιών όσων μας εμπιστεύτηκαν από το 2012 μέχρι σήμερα. Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε μαζί!

Mission

Innovatebiz was founded to highlight best business practices and inspire readers to think expansively, lead with purpose, and drive innovation and entrepreneurship.

Vision

Innovation is about creating something innovative: a new method, idea, product. This has always been our intention and today we are happy to share it with you!

Values