Έντομα εντός του οχήματος κατά την οδήγηση

Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση, η οποία μπορεί να προκαλέσει από μικρά προβλήματα μέχρι και σοβαρά ατυχήματα.

Κατά την κίνηση του οχήματος, ειδικά όταν  η ταχύτητα είναι μεγάλη και υπάρχει ανοιχτό παράθυρο, εύκολα μπορεί να μπει κάποιο έντομο στο χώρο τον επιβατών.

Τα σενάρια είναι πολλά μετά:

  • Αν είναι μόνος ο οδηγός δεν πρέπει ποτέ να ασχοληθεί με το έντομο αλλά να σταματήσει σε ασφαλές σημείο, να κατέβει από το όχημα και χωρίς να τον κυριεύει πανικός να ανοίξει τις πόρτες και να το απομακρύνει.
  • Αν υπάρχουν μέσα στο όχημα επιβάτες, τότε πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους για να μην πανικοβάλουν τον οδηγό, και να τον παροτρύνουν να σταματήσει με ασφάλεια για την απομάκρυνση του εντόμου.
  • Υπάρχει και η περίπτωση κάποιος να είναι αλλεργικός. Τότε πρέπει να προσέξει πολύ ώστε να αποφευχθεί το τσίμπημα.
  • Ξέροντας όμως ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει κάποιος αλλεργικός, ειδικά μετά από τσίμπημα σφίγγας, καλό θα είναι να προσέχουμε όλοι και να έχουμε εξοπλισμένο φαρμακείο πάντα. Φυσικά αν μεταφέρουμε αλλεργικά άτομα θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού να ξέρουμε τι θα κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Να δώσουμε τώρα μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις:

  • Πριν ξεκινήσει το αυτοκίνητο, εάν έχουμε ανοιχτές τις πόρτες για να αεριστεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που και τα έντομα είναι περισσότερα, να ελέγχουμε καλά το χώρο μέσα στην καμπίνα ότι είναι καθαρός.
  • Να έχουμε τα παράθυρα κλειστά και τον κλιματισμό στην κατάλληλη θερμοκρασία.
  • Αν έχει το αυτοκίνητο ανεμοθραύστες μπορούμε να αφήσουμε 1 εκατοστό ανοιχτά τα παράθυρα για καλύτερο αερισμό κατά την κίνηση.
  • Όταν απομακρυνθεί ο οδηγός να έχει κλειστά όλα τα παράθυρα εντελώς.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην υπάρξει πανικός αν αντιληφθεί ότι κάτι πετάει μέσα στο όχημα και να υπάρχουν στο φαρμακείο τα ανάλογα αν υπάρχουν αλλεργίες.

Κατά καιρούς έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα την ώρα που ο οδηγός προσπαθεί να βγάλει εκτός οχήματος το έντομο ενώ κινείται ή αν οι υπόλοιποι επιβάτες τον πανικοβάλουν.